Έκθεση αφιερωμένη στον ουρανό και τη γη από τη ζωγράφο Μαριάννα Tatini Μωραΐτου

 

Εγκαινιάστηκε προχθές στο aRTe LiBRe GalleRia η έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Ουρανός & Γη» της ζωγράφου Μαριάννας Tatini Μωραΐτου. Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως στις 31 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει 20 έργα της δημιουργού με υλικά λάδια, ακρυλικά και τέμπερα.

Η κ. Μαριάννα Tatini Μωραΐτου, ζωγράφος και art therapist, τόνισε ότι πρόκειται για μία έκθεση αφιερωμένη στον ουρανό και τη γη. «Απεικονίζεται ο τρόπος που κινείται ο ουρανός και «μπαίνει» μέσα στα σπίτια. Εκεί που έχουμε την ένωση της γης και του ουρανού ή του σπιτιού και του ουρανού ή της θάλασσας και του ουρανού» σημείωσε η ίδια.
Στην έκθεση εκτίθενται 20 έργα ζωγραφικής, ενώ τα υλικά που χρησιμοποίησε η ζωγράφος είναι λάδια, ακρυλικά και τέμπερα. Η ίδια έχει πάρει μέρος μέχρι σήμερα σε 51 εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η ίδια, όπως εξήγησε, η τελευταία της έκθεση στην πόλη που γεννήθηκε, πραγματοποιήθηκε πριν 10 χρόνια περίπου, λόγω του γεγονότος ότι έλειπε από τον Βόλο.
Όσον αφορά στο πώς προέκυψε ο τίτλος, η ίδια σημείωσε ότι «έχω μία ιδιαίτερη αγάπη για τον ουρανό και τη γη. Το καλοκαίρι βρισκόμουν στην Κέρκυρα όπου δημιούργησα ορισμένα έργα, που ταιριάζουν στο θέμα και τα οποία προστέθηκαν σε αυτά που είχα δημιουργήσει παλιότερα, αποτελώντας το σύνολο των έργων για αυτή την έκθεση».

Η έμπνευση για την ίδια έρχεται συνήθως μέσα από τη φύση, τους ανθρώπους και τον Θεό.
«Στην art therapy χρησιμοποιούμε την τέχνη για να αναγνωρίσουμε, για να βιώσουμε και για να μεταμορφώσουμε συναισθήματα, ιδέες, πράγματα που μας απασχολούν ή θέλουμε να βιώσουμε και να γνωρίσουμε» ανέφερε η ίδια για να προσθέσει ότι ζωγραφική και art therapy είναι ουσιαστικά δύο ίδια πράγματα. «Χρησιμοποιούμε την τέχνη σαν τρόπο έκφρασης και για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι» κατέληξε η κ. Μαριάννα Tatini Μωραΐτου.
Να σημειωθεί ότι η τεχνοτροπία της την κατατάσσει στους χειρονομιακούς ζωγράφους (action painting – ζωγραφική της κίνησης).


Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα με Παρασκευή 17.00 – 21.00, Σαββατοκύριακο 18.00 – 21.00, πρωινά κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 6981126116.